Aswan, Abu Simbel
Door: Rob Mulder
Blijf op de hoogte en volg Rob
22 Juli 2009 | Egypte, Aswan
Even in Luxor gekeken onderweg, maar dat bewaren we voor later.
Gisteren nog weer vroeger op om Abu Simbel te zien. Helaas moet dat in konvooi, dus om 0300u gaat de telefoon - jaja, vakantie is werken!! Overigens behoorlijk indrukwekkend, maar ook best wel een eind weg.
Verder over Elephantine Island gedwaald [Nubische dorpjes bekeken, en een museum, en een Nilometer: is denk ik wel te raden waar die voor is..].
Ook nog Nubian Museum bezocht, over een cultuur die dus nu goeddeels onder water staat vanwege de High Dam
En dan ook nog een dagje Philae [Isis Temple], langs de Unfinished Obelisk [lengte van 42 meter..: 3 zijden waren af en toen ontdekten ze helaas een barst; het zou de grootste ooit zijn geworden], en over de High Dam gereden, en later in de middag nog Kitchener's Island "gedaan".
Aswan is wel een prettig stadje..
Foto's op: http://picasaweb.google.com/papa.mulder/Egypte20096AswanAbuSimbel#
20 Juli 2009 - 20:20
Pa En Ma:
Fijn dat we wat van je konden lezen. Nog geen infecties opgelopen? Warm is het in elk geval wel, dat wist je van te voren. Leuk reisgezelschap? Hier is alles O.K.